Diverse

Grija față de casă înseamnă respect față de tine: cum întreții pardoselile sau pereții finisați cu microciment?

Epoca vitezei și a tehnologiei nu face referire numai la timp. Faptul că zi de zi fiecare domeniu de activitate aduce un element de noutate ne face să ne gândim nu doar că trăim în era vitezei, dar și a creativității. În zilele noastre se pune foarte mult accentul pe acest cuvânt: totul trebuie să fie cât mai creativ. În orice anunț referitor la angajare vei găsi acest aspect. În orice lucrare de artă este imposibil să trecut cu vederea sclipirea creativă de care dă dovadă autorul. Și în cazul proiectelor oricărui designer vei vedea același lucru: creativitate. Însă ea vine la pachet cu un element esențial: de creativitate trebuie să ai grijă.

În ultimii ani, multe amenajări interioare s-au bazat pe ceva nou și diferit: un obiect de mobilier aparte, o canapea neobișnuită, o culoare diferită pe unul dintre pereți, gresie ce imită parchetul sau invers și multe altele. Ca o formă de decor extrem de versatilă și potrivită atât pentru pereți, cât și pentru pardoseli este microcimentul. Efectul de lux și aer modern pe care îl oferă este de neegalat. Cu toate acestea, ca în cazul oricărui obiect sau element de finisaj, microcimentul necesită și el o îngrijire corespunzătoare.

6 sfaturi pentru întreținerea microcimentului

Acest material este destul de rezistent la apă și se curăță fără probleme. O singură privire pe site-ul novacolor-romania.ro și te vei convinge de calitate. Însă trebuie să ții cont de câteva sfaturi pentru întreținere.

  •         Dacă aplici microciment pe jos, în primul rând este necesar să știi, de la început, că este nevoie să aștepți 24h până a circula în încăperea respectivă. Și numai după 7 zile de la aplicarea finish-ului (stratul ce protejează microcimentul) poți monta piese grele de mobilier în respectiva încăpere. După acest timp, pardoseala este întărită și rezistentă la apă și factori mecanici. Dacă nu aștepți suficient de mult, aceasta se poate crăpa.
  •         O podea din microciment are aproximativ aceeași rezistență ca o podea de lemn. Se poate zgâria din cauza picioarelor mobilierului. De aceea este foarte important să protejezi podeaua prin a pune o bucată de pâzlă sau cauciuc sub picioarele pieselor de mobilier. Sub nicio formă nu opta pentru picioare de fier.
  •         Tălpile încălțămintei cu care vei circula pe podeauna de microciment trebuie să fie curate, fără urme de nisip din curte, pietriș prins sau orice altceva ce poate zgâria suprafața.
  •         Pentru blaturile de bucătărie construite din microciment folosește întotdeauna un tocător atunci când vrei să tai ceva.
  •         Ai grijă să cureți imediat orice pată sau lichid ajunge pe suprafața din microciment. Fie că este vorba despre pardoseli, blaturi sau pereți. Acelea foarte acide sunt agresive și pot deteriora cu ușurință stratul de finish pus deasupra celui de microciment. De asemenea, detergenții pot fi și ei agresivi. Dar aceste pete se pot curăța rapid cu o lavetă umedă.
  •         Dacă podeaua sau blatul de bucătărie sunt grav deteriorate sau decolorate din cauza utilizării intense sau a întreținerii incorecte, acestea pot fi reînnoite cu ușurință. Tot ce trebuie să faci este să șlefuiești ușor stratul de finish, sau lac, superior și să aplici un strat nou.

Dacă îți dorești să amenajezi casa într-un stil de lux, modern și uimitor, alege cu încredere și fără griji acest material. Te vei bucura mult de avantajele microcimentului.

În concluzie, microcimentul este cunoscut pentru rezistența la apă și pentru curățarea ușoară. Cu o rutină de întreținere potrivită, podelele, pereții și blaturile din microciment vor arăta foarte bine și vor rezista ani de zile.

Sursă foto: freepik.com 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page