RETETA | Gulas cu varza murata si afumatura
Ingrediente pentru 6-8 portii:
– 2 morcovi mari taiati rondele/cubulete
– 2 cepe mari taiate marunt
– 1 ardei gras galben taiat cubulete
– 1 ardei gras rosu taiat cubulete
– 1 radacina pastranac taiata marunt
– 2 radacini patrunjel taiate marunt
– ½ gulie taiata cubulete
– 4 cartofi taiarti cubulete
– 700g varza murata taiata fidelute
– 1 fir mare carnat afumat
– 500g ciolan afumat fara os
– 200g costita afumata
– 5-6 linguri ulei
– 2 linguri boia
– 2 linguri pasta de ardei
– 2 linguri condimente pentru gulas
– 500ml passata de rosii
Mai intai alegem o oala mare, incapatoare pentru toate ingredientele, in care punem uleiul la incins. Calim ceapa pana e translucida, apoi punem ardeii si calim pana sunt moi. Tragem de pe foc, punem condimentele, boiaua, pasta de ardei, morcovii, patrunjelul, pastarnacul.
Amestecam bine si turnam apa cat sa acopere tot. Punem oala din nou pe foc si lasam sa fiarba la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana legumele sunt al dente (morvocul e moale, se poate musca, insa nu se taie cu lingura) si lichidul a scazut la jumatate.
Punem apoi carnea, passata, amestecam si lasam sa fiarba alte 20 de minute. Punem apoi si varza, amestecam bine si mai fierbem alte 20 de minute. Potrivim de sare si piper si asta e
Nu aveti nevoie de garnitura, dar daca insistati, merge bine cu o mamaliguta si cu o lingura de smantana. Sa va fie de bine
Teo’s kitchen