La Cercul Militar Botoșani, omul sfințește locul
Cercul Militar Botoșani a fost, este și va fi un reper important de cultură și de educație în urbea moldavă. O clădire cu vechime, un loc deosebit ce a cunoscut în ultima perioadă o modernizare continuă, găzduiește activități benefice pentru militarii garnizoanei.
Cercul Militar Botoșani s-a înființat în anul 1916 și funcționează în această locație din anul 1936. Clădirea ce îl găzduiește a fost construită de o familie de evrei, în jurul anului 1870 și a fost cumpărată de ofițerii garnizoanei, după ce o bună perioadă de timp a avut alte funcțiuni importante pentru municipiul Botoșani.
Anii au trecut și au avut loc modernizări specifice vremurilor. A fost și este un pol de cultură, unde militarii botoșăneni au luat şi iau contact cu valorile botoșănene, se simt bine, se distrează uneori. De la înființarea sa, Cercul Militar Botoșani a fost pus în slujba militarilor și familiilor acestora.
Aici, au avut loc și se desfășoară simpozioane, expoziții, cenacluri, lansări de carte, dezbateri în care sunt invitați oameni de marcă ai urbei, dar și din țară.
De-a lungul timpului nu a fost neglijată nici partea de relaxare a personalului militar, structura reușind să pună la dispoziție locația și mijloacele necesare. Un efort mare, la o garnizoană ce s-a redus mult în anii 2000.
Am aflat mai multe date despre activităţile actuale de la şeful Cercului Militar Botoşani, plutonier-adjutant Mirela Sandu.
Aici funcționează un cerc de muzică populară, condus de profesor colonel(r) Vasile Gherman, cel de dansuri populare, coordonat de coregraful Ionel Petrișoru, cel de poezie realizat în colaborare cu poetul local, plutonier-adjutant(r) Vasile Iftimie și Memorialul Mihai Eminescu din Ipotești.
Citește mai mult pe presamil.ro