Diverse

Este pokerul un joc de noroc sau de îndemânare?

Este pokerul un joc de noroc, un sport sau un joc de îndemânare? Această dezbatere a avut loc cu o anumită intensitate de-a lungul anilor, provocând discuții interminabile în industria de gambling. Apărătorii pokerului au instat asupra faptului că jocul are toate caracteristicile unei competiții bazate pe îndemânare, iar cei care se opun, au accentuat faptul că jocul se bazează pe noroc.

Pentru a găsi un răspuns satisfăcător, vom aborda problema perspectiva celor mai importante argumente, în speranța ca la final să putem avea o imagine a clară asupra acestor meciuri azi importante în industria de jocuri de noroc.

Pokerul ca joc de noroc

De-a lungul istoriei, jocurile de cărți au fascinat oamenii. Până foarte târziu în societatea umană, am învățat cum să prezicem tiparele neregulate din pachetele de cărți. De fapt, abia târziu Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) a format o echipă de numărători de cărți care a bătut în mod repetat cazinourile și a reușit să câștige milioane de dolari jucând blackjack.

MIT au făcut acest lucru prin conceperea termenului de hazard predictiv. Cu alte cuvinte, un pachet conține un număr fix de cărți și toate apar pe masă pe baza unor probabilități fixe. Dacă poți învăța cum să prezici ce carte este cel mai probabil să apară, elimini efectiv factorul de șansă din joc și vei câștiga în mod constant.

Are legătură cu pokerul? Cu siguranță că da. Când ne întrebăm dacă pokerul este un joc de noroc sau o abilitate, răspunsul este destul de simplu: ambele. Poți fie să pariezi jucând poker, fără să iei în considerare logica matematică care stă la baza jocului, fie să înveți și să stăpânești strategia până la punctul în care să minimalizezi caracterul aleatoriu.

 

Bineînțeles, mulți oameni care nu sunt familiarizați cu această latură mai subtilă a pokerului sunt fericiți să susțină că jocul este unul în care norocul are ultimul cuvânt. Nu poți nega pe deplin faptul că șansa joacă un rol în poker și tocmai de aceea mulți oameni îl numesc joc de noroc, până la urmă. Odată rezolvat acest prim argumentului, să aruncăm o privire la motivele pentru care unii oameni cred că pokerul este mai degrabă o abilitate decât un joc de noroc.

Este pokerul un joc de îndemânare?

La scurt timp după ce pokerul a fost suspendat în Statele Unite a fost inițiat un proces în instanță. Judecătorul american Jack Weinstein a decis că pokerul este un joc de îndemânare și, ca atare, nu încalcă Legea privind afacerile cu jocuri de noroc ilegale (IGBA).

Aceasta a fost o victorie uriașă pentru amatorii de poker din SUA, dar, firește, nu răspunde complet la întrebarea de față. Pentru a înțelege de ce pokerul este un joc de îndemânare, mai mult decât un joc de noroc, trebuie să ne uităm la natura specifică a jocului.

Am stabilit deja că, dacă tratezi pokerul ca pe un joc pur de noroc, sperând că soarta îți va aduce cartea potrivită, cu siguranță vei depinde mai mult de noroc decât de orice cunoștințe pe care le-ai putea avea despre joc.

Iată câteva argumente în favoarea faptului că pokerul este un joc bazat pe îndemânare.

#1 Cei mai buni jucători au constant rezultate bune

Dacă vrei dovezi în favoarea ideii că pokerul se bazează pe abilități, e suficient să te uiți la cei mai de succes jucători. Adevărul este că unii dintre aceștia au adunat sume de invidiat și, deși există câteva cazuri de noroc aleatoriu, majoritatea jucătorilor și-au câștigat câștigurile prin muncă asiduă și au avut rezultate bune în mod constant.

Acesta este unul dintre cele mai puternice argumente pentru a susține afirmația că pokerul se bazează pe îndemânare mai mult decât pe noroc.

 #2 Strategiile evoluează constant în timp

După cum am menționat mai devreme, pokerul este un joc destul de simplu din punct de vedere al gameplay-ului, dar profunzimea sa permite strategii în continuă evoluție. “Meta” sau “jocul standard” se schimbă tot timpul, iar jucătorii găsesc noi modalități de a sfida așteptările și de a obține un avantaj.

Unii jucători caută să reacționeze și să se adapteze, dar alții subminează complet paradigmele stabilite în încercarea de a obține avantajul. Dacă ești suficient de inteligent pentru a dezvolta o nouă stratagemă și a câștiga un turneu mare, fie că este vorba de Main Eventul WSOP sau WTOP sau pur și simplu o brățară WSOP, ai în față o creștere uriașă a sumelor din contul tău bancar.

#3 Un jucător poate învăța cum să învingă alți jucători

O altă dovadă că jocul de poker este adânc înrădăcinat în îndemânare și nu în noroc este faptul că poți fi antrenat să învingi majoritatea jucătorilor. Asta nu înseamnă că îi vei învinge pe toți sau că mâna norocoasă ocazională nu îți va juca feste.

Dacă vei avea un mentor priceput care să te îndrume, atunci vei avea șansa de a te iniția într-o lume în care matematica va fi sprijinul tău principal. Jucătorii pot fi învățați să respecte cele mai bune practici în joc și, prin urmare, să obțină un avantaj important față de adversarii mai neinițiați.

#4 Diferențele de îndemânare sunt imediat evidente

Adversarii mai slabi sunt mai ușor de observat atunci când joci poker live. Altfel spus, un jucător începător va ezita și își va pune în discuție deciziile mult mai mult decât un jucător veteran, care probabil va ști doar la ce să se aștepte. În orice caz, nu este dificil să depistezi un jucător mai slab, mai ales atunci când ai câțiva ani de experiență în poker la activ.

Concluzie

Un joc de noroc este, prin definiție, foarte imprevizibil. Deși nu te poți aștepta ca norocul să fie întotdeauna de partea ta, poți afla întotdeauna ce cărți îți oferă o șansă bună de a câștiga și poți acționa în funcție de aceste informații.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page