Sanatate

Pfizer anunţă rezultate miraculoase pentru pastila sa anti-Covid. Reduce cu 89% riscul de spitalizare şi deces al celor infectaţi

Un studiu clinic realizat de grupul Pfizer privind pastila sa anti-COVID-19 a fost stopat după ce acest medicament antiviral a demonstrat că reduce deja cu 89% riscul de spitalizare şi de deces în rândul adulţilor care prezintă riscul de a dezvolta o formă severă a maladiei.

Rezultatele oferite de Pfizer par să le depăşească pe cele observate în cazul pastilei anti-COVID-19 dezvoltată de grupul Merck, Molnupiravir, care a arătat într-un studiu publicat luna trecută că reduce cu 50% riscul de deces şi de spitalizare tot în rândul pacienţilor care prezintă riscuri sporite de a dezvolta forme severe ale maladiei. Datele complete ale acestor studii clinice nu au fost deocamdată publicate de cele două companii.

Pfizer a anunţat că intenţionează să trimită rezultatele interimare ale studiului privind pastila sa anti-COVID-19, care este administrată în combinaţie cu un antiviral mai vechi, Ritonavir, specialiştilor de la Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite în cadrul unei proceduri pe care a demarat-o în octombrie şi care vizează obţinerea unei autorizaţii de utilizare în regim de urgenţă. Tratamentul combinat, care va fi comercializat sub numele de Paxlovid, constă în administrarea a trei pastile de două ori pe zi.

Analiza datelor obţinute de la 1.219 pacienţi din studiul Pfizer a urmărit spitalizările şi decesele constatate în rândul persoanelor diagnosticate cu forme uşoare sau moderate de COVID-19 şi care prezentau cel puţin un factor de risc pentru a dezvolta o formă gravă, precum obezitate sau vârstă înaintată, transmite Sky News.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page