Retete

RETETA | File de vita in crusta de aluat cu ciuperci si gorgonzola

Daca esti in cautarea unei retete sofisticate pentru masa de Revelion, iti propunem un preparat inedit si foarte gustos – file de vita in crusta de aluat cu ciuperci si gorgonzola.

Ingrediente:

  • 4 bucati muschi de vita ( 4 X 200 g)
  • 2 lingurite ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 200 g ciuperci
  • 3 catei usturoi
  • 200 g gorgonzola
  • 800 g aluat foitaj

Mod de preparare:

Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.

Intre timp, caleste ciupercile in ulei de masline, apoi adauga sare si piper, dupa gust. Amesteca umplutura de ciuperci cu branza gorgonzola maruntita si cu usturoiul tocat marunt.

Bate muschiul de vita cu ciocanelul de snitele, apoi pune-l pe un gratar incins, sa se rumeneasca usor.

Taie alautul de foitaj in 4 dreptughiuri egale. Asaza cate un strat uniform de umplutura cu ciuperci si gorgonzola, apoi pune muschiul de vita. Sigileaza muschiul in aluat foarte bine (te poti ajuta de o furculita), apoi da totul la cuptor, circa 20 de minute.

Scoate muschiul cand crusta de aluat devine usor rumenie.

Serveste preparatul cald, imediat dupa ce l-ai scos din cuptor.

 

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page