Un doctor în teologie și un proprietar de restaurant din Darabani hrănesc săptămânal 90 de persoane vulnerabile – FOTO
Vasile Postolachi, proaspăt doctor în Teologie și profesor de Religie la Școala Gimnazială Nr. 1 din Rădăuți-Prut, județul Botoșani, a făcut echipă cu un Andrei Nenișcă, un proprietar de restaurant din localitatea natală, Darabani, pentru a hrăni 90 de persoane defavorizate, în principal vârstnici și familii numeroase din județ.
Săptămânal, ei prepară ceea ce au numit „Masa Bucuriei”, o masă caldă pe care o distribuie acelorași persoane din satele: Rediu, Rădăuți-Prut, Miorcani, Păltiniș și Bajura.
„Lacrimile de bucurie de pe obrazul încărunțit al bătrânilor încercați și îmbrățișările pline de bucurie ale copiilor pe care îi vizităm ne motivează să mergem mai departe cu acest proiect. Atât eu, cât și bunul meu prieten, Andrei, ne implicăm cu tot sufletul, pentru că bucuria celor vizitați ne molipsește și pe noi”, spune profesorul de Religie Vasile Postolachi, care în anii trecuți și-a dus elevii în excursie cu banii din propria bursă de doctorat.
Printre beneficiari se numără familii numeroase și vârstnici imobilizați la pat. Vasile Postolachi subliniază că oamenii îi așteaptă cu drag în fiecare săptămână, nu atât pentru masa caldă sau pizza, pe care o primesc copiii, cât pentru bucuria că cineva îi vizitează și se interesează de soarta lor.
Fondurile provin de la donatori privați, iar restaurantul susține și el o parte din costuri. „Dacă la început eram mai sceptic de reușita acestui proiect, după 18 săptămâni putem spune că Dumnezeu face adeseori lucrurile imposibile să fie posibile. Mulțumim tuturor celor ce s-au implicat și se vor mai implica”, a transmis profesorul.
De Paști, au reușit să trimită mai multe mese calde și în satele de peste Prut. Iar de Ziua Copilului au făcut o excursie cu copiii beneficiari ai micului lor proiect.
Vasile Postolachi și Andrei Nenișcă au mai colaborat în trecut și în alt proiect inițiat de profesor și intitulat „Cartea unește inimi”.
„Proiectul Masa Bucuriei a luat naștere în urma realităților triste pe care le-am văzut împreună prin satele din zonă”, a declarat Andrei Nenișcă.
„Consider că fiecare om merita o șansa in lumea asta, indiferent de cultura, religie, nație, de statut social. Nimic in lumea asta nu îți creează o stare de bine, mai mult decât un zâmbet de pe fata celor nevoiași!”, a adăugat el.
Proiectul se desfășoară deja de 18 săptămâni. Cei care vor să contribuie financiar găsesc mai multe date aici.
Sursă: basilica.ro