Sindicaliștii din Sănătate REFUZĂ vaccinarea obligatorie după imunizarea prin infectare COVID-19 – ACUZAȚII despre interese financiare
Federația ”Solidaritatea Sanitară” din România a transmis miercuri un mesaj pentru guvernanți după ce tot mai multe state europene au decis ca vaccinarea anti-COVID-19 să fie obligatorie în cazul personalului medical care intră în contact cu pacienții. Sindicaliștii reproșează lipsa de etică în acest caz.
„Problema este suficient de gravă și merită evidențiată: a obliga (fie și implicit) un lucrător imunizat în urma infectării să se vaccineze este o atitudine lipsită de etică, ridicând suspiciunea unor interese financiare (mai ales acolo unde mecanismul propus pentru forțare implică costuri semnificative pentru salariați, ce se traduc în cifre mari de afaceri pe zona testării”, a transmis „Federația Sanitară” într-un comunicat postat pe pagina de Facebook.
Pe de altă parte, sindicaliștii din Sănătate susțin că procentul mic de vaccinați din domeniul medical ar fi din cauza coordonării campaniei de vaccinare anti-COVID-19 și reclamă lipsa unei campanii de vaccinare în rândul angajaților. Sindicaliștii mai reproșează guvernanților și lipsa de încredere din cauza modului în care au fost tratați cei din Sănătate de la începutul pandemiei.
„Principala explicație pentru procentul redus aferent României stă în modalitatea în care a fost condusă campania de vaccinare. Mai pe șleau, în absența unei campanii de vaccinare în rândul lucrătorilor din sănătate. Culpa pentru această situație începe de la coordonatorii vaccinării și cei care o girează (principalii vinovați), continuând cu toate instituțiile care au oameni plătiți din bani publici (sau contribuții obligatorii). Nu este vorba doar de incompetență, ci și de acțiuni intenționate: nu putem să uităm că instituțiile statului au refuzat să recunoască problema, negând timp de luni de zile afirmațiile noastre privind procentul real al lucrătorilor vaccinați și combătându-le cu date false”, mai spun cei de la „Solidaritatea Sanitară”.
„Dincolo de acest eșec parțial trebuie să observăm partea globală a problemei pentru a încerca să o înțelegem. Deși nu există o medie globală oficială, mai multe date tind să sugereze că ponderea lucrătorilor din sănătate nevaccinați (în condițiile în care au avut posibilitatea să se vaccineze) este situată între 10% (varianta ideală) și 50% (limită de care se apropie și România)”, mai transmit sindicaliștii.
Citeste mai mult pe realitatea.net