Retete

RETETA | Somon la gratar cu sos de lamai

Somonul la gratar cu sos de lamai este usor de preparat si foarte gustos. Este aromat si ideal pentru cinele in familie.

Ingrediente:

  • 1 kg somon
  • ulei de masline
  • sucul de la o lamaie

Pentru sos:

  • 2 lamai murate tocate
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • 1 legatura marar tocat
  • 1 ceapa tocata
  • 10 ml ulei de masline
  • 10 ml suc de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pentru sos, amesteca intr-un bol toate ingredientele si da la rece pana prepari pestele. Incinge gratarul.
Spala bine pestele, usuca-l si apoi cresteaza usor si umple crestaturile cu sosul de lamai. Umple si cavitatea pestelui cu sosul de lamaie. Pe deasupra pestelui stoarce sucul de lamaie si unge cu ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper.
Pune pestele pe gratarul incins timp de 15 minute pe fiecare parte.

Somonul la gratar cu sos de lamai se serveste cu garnitura de legume fierte.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page