In fiecare an ne impodobim bradul de Craciun cu tot felul de ornamente, mai haioase, mai sclipitoare, fiecare avem un stil personal de a ne impodobi bradul dar, nu toti cunoastem ca exista mai multe stiluri de a impodobi.
Fiecare stil are la baza propria personalitate insa trebuie sa tinem cont si de cateva reguli:
Cum alegem bradul
Cand alegem bradul este important sa tinem cont si de inaltimea camerei unde dorim sa-l amplasam, de regula bradul trebuie sa fie cu o inaltime de 30 cm mai mica decat inaltimea camerei. Daca iti doresti o atmosfera traditionala, cel mai bine ar fi sa alegi un brad natural, verde si bogat. Nimic nu te face sa intri in atmosfera sarbatorilor mai bine decat mirosul de brad natural din casa. Culoarea bradului trebuie sa fie verde cat mai aprins, acele sa nu cada si sa nu fie ingalbenite. Cele mai bune specii sunt Abies nordmaniana (brad normann) si brad nobillis deoarece crengile sunt foarte viguroase, se mentin proaspat chiar si doua luni, acele nu cad.
Unde asezam bradul
Bradul de Craciun se pozitioneaza intr-un suport stabil, de preferat cele cu rezervor de apa, dupa care se aseaza intr-un spatiu cat mai aerisit, ferit de orice sursa de caldura.Acesta se pune pe un covoras de inspiratie etno, in jurul lui decorandu-se cu animale din paie sau mosi craciuni. Pentru a ne bucura cat mai mult de prospetimea bradului, se aeriseste camera si se pulverizeaza picaturi de apa pe ramuri in fiecare zi.
Instalatia
Dupa ce am montat bradul in suport si ne-am asigurat de stabilitatea lui, se pune instalatia care inainte a fost verificata ca toate beculetele sa functioneze, incepand de la varf catre baza bradului. Instalatia este cea care ofera divertismentul de culori si se pune cat mai ascunsa printre ramurile bradului.
Cum impodobim bradul de Craciun
Pentru a fi cat mai armonios si spectaculos pornim de la varf cu globurile si decoratiunile cele mai mici continuand catre baza acestuia cu globuri din ce in ce mai mari. In varful pomului trebuie sa adaugam elementul ornamental cel mai semnificativ, acesta trebuie sa simbolizeze spiritul Craciunului Globurile se repartizeaza uniform pe fiecare ramura. Indiferent ce tema alegeti pentru impodobire, nu uitati ca elementele natural au un farmec aparte. Folositi asadar conuri, frunze, ramurele din alti arbori, sau decoratiuni care imita diverse animale. Prima conditie pentru a decora cu stil un brad este sa nu il incarcam excesiv. Dulciurile si cadourile nu se pun pe ramuri, ci numai sub brad asezate frumos pe un covoras special.
Daca ne dorim un brad elegant este de preferat sa folosim o culoare sau maxim doua culori.
Globurile pot varia ca dimensiune si model insa este de preferat sa fie de aceeasi culoare. Pentru o atmosfera calda, primitoare, cele mai indicate culori ar fi rosu si auriu, pentru un design simplu si discret, il putem decora in alb si auriu, ori alb si argintiu. In cazul in care bradul este aranjat pentru o atmosfera protocolara, putem apela la alb si albastru.
Cum asezam beteala
Beteala poate fi aranjata pe brad in forma circular, sau in forma de con. Daca alegem varianta moderna, renuntam la clasica beteala si o putem inlocui cu margele de diferite culori special create pentru impodobirea de sarbatori, de preferat sa pastram aceeasi culoare cu cea a globurilor. Beteala si poleiala sunt iesite din trenduri, in locul lor se foloseste zapada artificiala si materiale rafinate –panglici din tul, satin, organza.
cu fuego pe fundal