ECONOMIC

Cum să alegi cel mai bun furnizor de energie electrică

Cum să alegi cel mai bun furnizor de energie electrică

Oferte energie electrica. Afla cum sa iti alegi cel mai bun furnizor de energie electrica si care sunt recomandarile Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE). Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand nu stii cum sa iti alegi un furnizor.

Ce se intampla cu pretul energiei electrice la clientii casnici de la 1 ianuarie 2021?

Oferte energie electrica. Daca inca nu stiai, preturile pentru furnizarea energiei electrice la clientii casnici nu va mai fi reglementat de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) cum se intampla pana acum.

Drept urmare, clientii casnici isi pot alege o alta oferta al unui furnizor sau pot sa foloseasca in continuare compania cu care au incheiat deja un contract, la pretul din oferta de serviciu universal.

Totodata, clientii casnici pot sa aleaga o oferta de furnizare ce corespunde cel mai bine nevoilor lor. Astfel, vor incheia un contract de furnizare a energiei electrice in regim concurential.

Oferte energie electrica. Iata cum poti sa le compari

Ei bine, cu ajutorul celor de la Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), ai posibilitatea de a compara oferte la energie electrica.

Citeste si:
Cum sa donezi haine oamenilor nevoiasi. Unde sunt, de fapt, centrele unde poti face acest gest

Trebuie doar sa accesezi site-ul anre.ro, iar acolo poti compara ofertele-tip de furnizare a energiei electrica ce sunt disponibile pe piata.

Totusi, atunci cand vrei sa alegi cea mai buna oferta pentru energie electrica, ar trebui sa analizezi oferta de pret, dar si conditiile asociate pretului de furnizare.

Aceste oferte difera de la o companie la alta, iar pentru ca ai libertatea de a alege ar trebui sa citesti cu atentie si sa vezi ce conditii comerciale se impun.

Citeste atent contractul, pentru ca acesta nu trebuie sa creeze un dezechilibru intre drepturile si obligatiile clientilor finali si cele ale furnizorilor.

Iti sugeram sa citesti cu atentie clauzele referitoare la:

  • pretul energiei electrice
  • perioada pentru care se aplica pretul mentionat in oferta
  • perioada pentru care se incheie contractul
  • comisioane se aplica atunci cand se inceteaza contractul
  • facturarea unei componente fixe stabilita in lei/zi sau in lei/luna
  • termenele, modalitatile si conditiile referitoare la plata facturilor
  • modalitatile de transmitere a facturilor
  • documentele anexate facturilor
  • drepturile si obligatiile partilor
  • conditii privind reinnoirea, prelungirea, rezilierea sau denuntarea unilaterala anticipata a contractului de furnizare
  • garantiile care se solicita

Cat te costa sa schimbi furnizorul de energie electrica?

Oferte energie electrica. Atunci cand un client casnic vrea sa schimbe furnizorul de energie electrica, trebuie sa stii ca acest proces nu implica si costuri suplimentare.

Procesul este gratuit si este interzisa perceperea unor taxe sau tarife legate de schimbarea furnizorului.

Nu uita insa ca va trebui sa platesti toate facturile de la fosta companie care iti furniza energie electrica, iar acest lucru trebuie facut in maximum 42 de zile calendaristice de la data incetarii contractului.

In cazul in care soldul este negativ, adica ai platit in plus la factura si actualul furnizor de energie electrica iti datoreaza bani, acesta are obligatia de a returna clientului suma datorata in termen de 5 zile calendaristice de la data emiterii facturii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page