RETETA | Peste cu cartofi nature
Cand esti in pana de idei, incearca o reteta de peste cu cartofi nature. Aceasta mancare pe care o poti gati rapid este o idee buna de preparat nu doar pentru familie , ci si la mesele pe care le pregatesti atunci cand ai musafiri .
Ingrediente:
- 500 grame de file de peste (preferabil somon)
- 5-6 cartofi mari
- 1-2 cepe mari
- 200 de grame de unt
- 250 de grame de smantana
- 3 linguri de faina
- 1 canita de supa de legume (sau apa amestecata cu diverse condimente)
- cateva fire de marar
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Spala pestele bine si usuca-l. Condimenteaza-l cu sare si piper, apoi da-l prin faina. Pune untul la topit si prajeste pestele in jumatate din cantitatea de unt.
Curata cartofii, spala-i bine si taie-i bucati. Curata ceapa, spal-o bine si tai-o solzisori. Prajeste-o in cealalta jumatate din cantitatea de unt, iar cand ceapa este transparenta, adauga si cartofii.
Dupa cateva minute adauga zeama de supa de legume si lasa-i sa fiarba putin impreuna. Toarna si smantana, acopera vasul cu un capac si lasa-le sa fiarba impreuna.
Spala mararul si toaca-l marunt. Presara-l peste cartofi. Potriveste gustul de sare si piper.
Pe o farfurie se aseaza pestele si alaturi, cartofii nature. Mancarea se poate servi ca atare sau cu o salata.
Pofta buna!
Sursa: www.retete.acasa.ro