RETETA | Fursecuri cu nuci pecan
Fursecurile cu nuci pecan se pastreaza proaspete cateva zile, daca sunt tinute in cutii metalice. Aceste prajiturele se pot pregati din timp pentru mesele festive de sarbatori.
Ingrediente:
- 300 g faina alba
- 1/4 lingurita sare
- 1/2 plic praf de copt
- 130 g unt nesarat
- 150 g zahar pudra
- 1 ou
- 150 g nuci pecan, tocate groseier
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Amesteca mai intai ingredientele uscate, adica faina, sarea, zaharul pudra si nucile.
Separat, mixeaza untul cu oul, pana ce obtii o compozitie spumoasa si aerata, adaugand si esenta de vanilie.
Amesteca cele doua compozitii si framanta bine, pana obtii un aluat omogen. Daca mai este nevoie, adauga inca putina faina.
Intinde o foaie subtire de alaut si taie fusecuri cu ajutorul formelor speciale.
Asaza fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, apoi da-le la cuptor, circa 12 minute.
Serveste fursecurile simple sau pudrate cu zahar.
Sursa: www.retete.acasa.ro