Important

LOCAL | Medic condamnat penal, propus pentru șefia Direcției de Sănătate Botoșani

Propunerea care îl vizează pe medicul Romică Coșovanu pentru funcția de director al Direcției de Sănătate Publică Botoșani, în locul
economistului Teodor Ferariu, a stârnit vii nemulțumiri în rândul botoșănenilor. Pe adresa redacției, un cititor a atras atenția că doctorul propus pentru funcția menționată a fost condamnat în
luna decembrie a anului trecut pentru falsificarea de rețete medicale și bilete de trimitere.

,,Cum este posibil ca medicul de familie Cosovanu Romica sa fie nominalizat ca si director la D.S.P. Botosani deoarece acest medic a primit condamnare cu infractiunile :

03.06.2019 Ora estimata: 08:30 Complet: PCPJ4 Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpaţii: 1. COŞOVANU ROMICĂ, pentru săvârşirea infracţiunilor de: – obţinere ilegală de fonduri, în formă continuată, faptă prev. şi ped. de art.306 alin.1 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1, art.36 Cod penal cu aplic. art.76 alin.1; art.75 alin.1 lit.d Cod penal; art.396 alin.10 Cod procedură penală (12 acte materiale), la pedeapsa de 1 (un) an închisoare; – fals intelectual în formă continuată, faptă prev. şi ped. de art.321 alin.1 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1, art.36 Cod penal; art.76 alin.1; art.75 alin.1 lit.d Cod penal; art.396 alin.10 Cod procedură penală (12 acte materiale), la pedeapsa de 1 (un) an închisoare. În temeiul art.38 alin.1, art.39 alin.1 lit.b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 (un ) an închisoare sporită cu 1/3 din cealaltă pedeapsă şi aplică inculpatului rezultanta de 1 (un) am şi 4 (patru) luni închisoare. În temeiul art.91 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 (doi) ani, conform dispoziţiilor art.92 Cod penal, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii. În temeiul art.92 alin.3 şi art.93 alin.1 Cod penal, obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice încadrarea/schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art.93 alin.2 lit.d Cod penal impune inculpatului să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. În temeiul art.93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe „Mavromati” Botoşani pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare. În temeiul art.91 alin.4 Cod penal, atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiile art.96 Cod penal, cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.

16.12.2019 Ora estimata: 8:30 Complet: C2A PEN Tip solutie: Admis apel Solutia pe scurt: Admite apelurile declarat de inculpaţii COŞOVANU ROMICĂ, RĂGOŞCĂ CARMEN (fostă Văculişteanu) şi S.C. REDMEDICA SANTEX SRL împotriva sentinţei penale nr. 82/03.06.2019, pronunţată de Tribunalul Botoşani – Secţia penală în dosarul nr. 2308/40/2018. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi în rejudecare: Înlătură din sentinţa penală apelată dispoziţiile din sentinţa penală apelată prin care i s-a impus inculpatului COŞOVANU ROMICĂ, în temeiul art. 93 alin.2 lit. d Cod penal, să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul COŞOVANU ROMICĂ are obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, apreciat ca adecvat de către Serviciul de probaţiune Botoşani. În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, dispune ca inculpatul COŞOVANU ROMICĂ să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei comunei Avrămeni, judeţul Botoşani sau în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe „Mavromati” Botoşani, jud. Botoşani, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. În temeiul art. 404 alin. 2 Cod procedură penală cu referire la art. 91 alin. 4 Cod penal şi art. 96 Cod penal, atrage atenţia inculpatului COŞOVANU ROMICĂ că, în cazul în care pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea – credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, precum şi în cazul în care pe parcursul termenului de supraveghere săvârşe?te o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei”, a scris un cititor pe adresa redacției.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page