Bisericile din Botoșani s-au golit de credincioși, în contextul creat de măsurile impuse de autorități pentru limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, dar clericii nu se dau bătuți. Chiar dacă slujesc la altar, întristați de absența enoriașilor, dar încrezători în ajutorul lui Dumnezeu, aceștia continuă să înfrumusețeze lăcașurile de cult, în așteptarea credincioșilor. La Biserica Izvorul Tămăduirii, situată în cea mai săracă parohie din județ, cu binecuvântarea preotului paroh Ioan Alupoaiei, activitățile se desfășoară de zor. Chiar dacă nu se pot aduce materialele de construcții din depozite, lucrările de construcție continuă cu cele existente. Complexul parohial prinde contur, deja începând confecționarea și montarea stâlpilor la etaj. Lucrările de construcție sunt supervizate de Eugen Pădurariu, maistru în construcții, ctitor al bisericii, credincios .și devotat acestei parohii, pe care a văzut-o ridicându-se ca din apă în decursul anilor, contribuind constant la cheltuielile generate de realizarea diverselor structuri Deoarece slujbele se oficiază fără credincioși, acum este un moment prielnic pentru curățenie, dezinfecție și igienizare. Consilierul Eugen Pădurariu, se îngrijește ca totul să fie pregătit pentru momentul în care credincioșii vor reveni la biserică. S-au scos covoarele din lăcașul de cult, s-a curățat și dezinfectat mobilierul bisericesc, dușumeaua, s-au curățat geamurile și policandrele.
Nu este neglijată nici partea de zidire a sufletului, faptele de milostenie nelipsind, mai cu seamă în această perioadă. Până în prezent, un număr de 15 persoane din parohie primesc produse alimentare de două ori pe săptămână. Aceste alimente sunt achiziționate cu fonduri provenite din contribuția preotului paroh și enoriașilor. Alți binevoitori au adus produse alimentare de bază, neperisabile pentru ajutorul nevoiașilor.
„În vremea de strâmtorare prin care trece omenirea, Biserica lui Hristos nu poate sta nepăsătoare, ci trebuie să fie alături de cei în nevoie, fiind gata să slujească tuturor, dar mai ales celor care nu se pot descurca fără ajutor”, a spus preotul paroh Ioan Alupoaiei. Hrana și produsele alimentare distribuite de voluntari în parohie sunt întotdeauna însoțite de un cuvânt de speranță sau de rugăciune pentru cei deznădăjduiți. Dumnezeu trimite oameni minunați care acum, mai mult ca oricând, au înțeles că Mântuitorul Iisus Hristos ne-a dat ocazia să-i iubim pe cei din jurul nostru precum ar face-o și El: fără discriminare, cu dăruire și cu sacrificiu. „Mulțumim tuturor pentru sprijinul vostru: unii se roagă pentru noi, alții slujesc fizic pregătind pachetele cu alimente și distribuindu-le în teritoriu, iar alții au ales să contribuie financiar. Dumnezeu să vă binecuvânteze în tot ce faceți și să vă ajute să continuați ceea ce ați început”, a mai spus părintele paroh.