Diverse

RETETA | Prajitura cu dovleac si ciocolata

Prajitura cu dovleac si ciocolata face parte din categoria deserturilor simple. Este un desert aromat si foarte gustos.

Ingrediente:

  • 125 g unt
  • 1 esenta vanilie
  • 100 g zahar fin
  • 1 ou
  • 150 g piure de dovleac (dovleac ras)
  • 1 lingura miere
  • 1/2 plic praf de copt
  • 250 g faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare:

Mixeaza untul cu zaharul si vanilia, adauga oul si mierea, scortisoara si piureul de dovleac. Mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena.
Adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt, iar la final pune si fulgii de ciocolata.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi da prajitura la foc mediu (180 grade) circa 25 de minute.

Lasa prajitura la racit.

Serveste prajitura dupa ce s-a racit, simpla, cu frisca sau pudrata cu zahar.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page