EvenimentImportant

LOCAL | Micuții de la Grădinița 22 din Botoșani și-au primenit sufletele în așteptarea sărbătorii Nașterii Domnului – FOTO

Miercuri, mai mulți preșcolari de la Grădinița cu program prelungit nr. 22 Botoșani au vizitat Biserica „Izvorul Tămăduirii” și s-au închinat la sfintele icoane. Însoțiți de educatoarele Lăcrămioara Pintilie și Mihaela Rotărița, copilașii au trecut pragul lăcașului de cult și s-au împărtășit cu Sfintele Taine spre sănătatea sufletului și a trupului. La această acțiune au fost prezenți și părinții.

Parohia „Izvorul Tămăduirii” derulează împreună cu Grădinița nr. 22, pe parcursul anului școlar 2019 – 2020, parteneriatul social-religios „Micul creștin”. În cursul anului , care tocmai se încheie, preotul paroh Ioan Alupoaiei a fost prezent în mijlocul preșcolarilor de la grădiniță, unde s-a desfășurat activitatea „Să primim binecuvântare”, gândită din start ca un dialog al preoților cu micuții creștini.

De asemenea, pe parcursul acestui an, în pridvorul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, au fost expuse lucrările de desen și grafică ale acestor preșcolari care au participat la cea de-a opta ediție a expoziției de desene și grafică, cu tema „Fiecare viață este un dar”.

„Educația religioasă a copiilor trebuie și poate fi începută de la cea mai fragedă vârstă, pentru că primii ani ai copilăriei sunt hotărâtori pentru evoluția ulterioară a individului. Una dintre sarcinile educației religioase rezidă în formarea bunului creștin capabil de a cunoaște și a venera valorile sfinte”, a precizat Părintele paroh Ioan Alupoaiei.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page