Importantsocial

LOCAL | ,,Te vei face bine” este promisiunea unui tată făcută fetiței lui. Haideți să îl ajutăm să o împlinească! Elena Timeea are nevoie de ajutor

Elena Timeea Mirea are 10 ani și este lumina ochilor părinților ei, rațiunea lor de a trăi și centrul universului lor. Fetița lor este bunătatea lui Dumnezeu revărsată peste familia lor minunată și închegată. Însă nori negri s-au abătut asupra lor. O încercare peste care nu ar putea trece dacă semenii nu le-ar fi alături, fie cu o vorbă bună sau cu un sprijin real care să le distragă atenția de la un diagnostic cumplit, ce a frânat pentru moment evoluția mărețelor vise pe care fetița le construise pe baza promisiunii ferme a părinților că o vor ajuta să și le împlinească.  Povestea începe cam așa. … ,,Fata nu prezenta absolut niciun simptom. Doar în vacanța de vară, la bunici, de vreo două ori s-a plâns de dureri abdominale pasagere, dar doar atunci când alerga de dimineața până seara cu copii prin sat. Simptome care erau de neinterpretat în aceste condiții. Au mai fost două episoade de senzație de greață, fără însă a vomita, puse însă pe seama mâncatului prin vecini haotic. Tratate cu Smecta și ceaiuri. Până în septembrie când a început școala. ..nimic. În două dimineți a acuzat iarăși starea de greață iar în urma efortului susținut la antrenamentele de karate, se plângea de burtică din nou. Durerile erau suportabile și dispăreau imediat în scurt timp după repaos Împreună cu soția am bănuit o hernie sau apendicită, drept pt care am efectuat analizele la sânge, urină și o ecografie. Toate analizele perfecte însă ecografia relevă în primă fază suspiciunea unui chist ovarian. Recomandare de la doctor pentru efectuare de RMN și consult de specialitate obstetrico ginecologic. RMN-UL efectuat pe 12 octombrie la Arcadia ne dărâmă efectiv. Relevă în mod clar existența unei tumori sacropelvine. Urmează investigații peste investigații în țară cât și analiza diagnosticului de către medici specialiști din Franța, Germania, Turcia și Cehia. 90% dintre aceștia confirmă diagnosticul și patologia cazului : formațiune tumorala abdomino-pelvina intracanalara sacrata, extinsă presacrat și transforaminal. Aceasta înglobează rădăcinile nervoase sacrate S2 și S3, caz care implică o dublă intervenție, neurochirurgicala pentru desprinderea tumorii din partea spinala și chirurgicală pentru excizarea tumorii prin abdomen. Având în vedere complexitatea cazului, necesitatea constituirii unei echipe multidisciplinare de doctori specialiști neurochirurgi, chirurgi și oncologi, precum și suportul obligatoriu al aparaturii de ultimă generație în domeniu, dar și asigurarea septicitatii unor astfel de intervenții, am fost nevoiți să abandonam ideea unei intervenții în spitalele de stat din România”, povestește Cristian Mirea, tatăl fetiței, care nu mai are liniște de când a aflat cumplita veste.

A căutat soluții pe internet, a sunat la prieteni și a cerut păreri peste păreri. A primit putere nebănuită pentru că nu concepe ca fetița lui, atât de veselă și de energică să nu se facă bine. A făcut împrumuturi în bancă, a loat de la prieteni, însă drumul este lung și banii se epuizează repede.

,,Rămân ca variante străinătatea și un spital privat din București, acolo unde există se pare în rețeaua Regina Maria, specialiștii și aparatura necesară. Din punct de vedere financiar….ofertele primite pleacă de la 20.000 euro, doar curele chirurgicale. Fără recuperarea postoperatorie care implică fizio și kinetoterapie în centre specializate sub supraveghere medicală”, a spus tatăl Elenei.

Doctorii sunt optimiști având în vedere starea bună a pacientei și depistarea precoce, însă grija financiară ar trebui să fie ultima lor problemă pentru a putea trece mai ușor peste încercarea aceasta despre care s-au deschis cu greu să vorbească, însă, SINGURI NU POT TRECE. Este foarte aproape sărbătoarea Nașterii Domnului. Din puținul pe care fiecare l-a pus deoparte pentru meniul tradițional am putea să dăruim. Un bănuț de la fiecare om care poate ajuta ar reprezenta un pas mai aproape de bucuria vindecării Elenei Timeea. Operația trebuie făcută cât mai repede și costurile legate de recuperare sunt destul de mari, iar tratamentul…destul de costisitor.

Împreună putem să dăm o șansă acestei familii să rămână fericită. N-am spus nimic despre mama copilului pentru că și ea…tot spre soțul său privește. De la el își ia puterea… Promisiunea lui Cristi Mirea, făcută familiei sale, ,, Va fi bine!”, atârnă greu pe umerii bărbatului. Îl putem ajuta să o împlinească Putem să-i dăm o șansă fetiței de 10 ani, care până acum câteva luni deborda de energie. Este încă un copil fericit, pentru că are alături doi părinți minunați și dedicați, dar ..o doare.. Haideți să o ajutăm să treacă peste suferință.

Contul bancar în care se poate concretiza ajutorul semenilor este : RO39RZBR0000060021108152, deschis la Raiffeisen Bank.

Related Articles

One Comment

  1. Dumnezeu lucreaza prin oameni. Sunt convins ca Elena Timeea se va face bine. O avem zilnic in inimile si rugaciunile noastre. Putere si incredere dragul meu Cristi. Nimic nu este imposibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page