EvenimentImportant

LOCAL | ÎPS Mitropolit Teofan a săvârșit Taina Botezului pentru doi prunci din Botoșani, Filoteia Smeu și Nectarie Bolohan- FOTO

Urmând unei frumoase tradiții, aceea de a sluji, începând cu cel de-al cincilea copil, la Taina Botezului pruncilor din familiile de preot din Arhiepiscopia Iașilor,  Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan s-a aflat sâmbătă, 14 decembrie, în protopopiatele Darabani și Botoșani. Pruncii Filofteia Smeu și Nectarie Bolohan au primit Taina Botezului prin slujire arhierească, aducând bucurie atât părinților și rudelor, cât și întregii comunități din care fac parte.

 

Și botezul pruncului Nectarie Bolohan, cel de-al cincilea copil al părintelui Constantin George Bolohan și al preotesei Liliana, a adus a adus bucurie atât părinților și rudelor, cât și întregii comunități, Sfânta Taină fiind săvârșită de IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Taina Sfântului Botez a avut loc la biserica Spitalului de copii din Botoșani, fiind săvârșită alături de un sobor de preoți și diaconi din care nu a lipsit părintele protopop Lucian Leonte.

„Nașterea Domnului Hristos înseamnă coborârea lui Dumnezeu pe pământ și așezarea Lui în inima lumii. Cu cât omul este mai nevinovat, cu atât se realizează într-însul taina întrupării lui Hristos, Dumnezeu-Omul. Am săvârșit Taina Sfântului Botez pentru micuțul Nectarie și ne-am rugat lui Dumnezeu ca taina credinței, prezența lui Hristos-Domnul în harul Său, iubirea Tatălui Ceresc și pecetea Duhului Sfânt să se așeze înlăuntrul ființei sale ca bogăția cea mai de preț, tezaurul cel mai scump, pe care nici o altă stare nu-l va depăși ca importanță, ca adâncime și cuprindere, ca deschidere spre veșnicie”, a spus Mitropolitul Moldovei și Bucovinei în cuvântul rostit cu acest prilej, după care i-a oferit în dar pruncului Nectarie o Sfântă Scriptură, pentru a-i fi călăuză şi ajutor în viaţa de creştină.

La final, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a fost colindat de tinerii comunității și a primit o icoană cu Sfântul Ierarh Dosoftei.

sursa: doxologia.ro

Botez

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page