Important

EVENIMENT | Mitropolitul Moldovei, ÎPS Teofan, la Botoșani: ,,Nu alunga colindătorul, că pierzi pentru întreg anul care vine toată mâna Cerului așezată asupra ta” – FOTO&VIDEO

Concertul de colinde ,, Bucuria Nașterii Domnului” a umplut și anul acesta sala Casei Sindicatului din municipiului Botoșani. Sâmbătă seară, sute de persoane au aplaudat intens programul ales cu grijă de formațiile corale înscrise. Și anul acesta a fost prezent în rândul credincioșilor mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan. de asemenea s-au aflat în sală prefectul județului Botoșani, Alexandru Colbu, președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți și senatoarea Doina Federovici. Au încântat prin măiestrie și colindele ales Grupul de colindători al Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” Botoşani, Corul „Sfânta Teodora de la Sihla” – Filiala ATOR Albeşti, Corala „Poarta cerului” – Protopopiatul Darabani, Corul „Ecclesia” – Protopopiatul Dorohoi, Ansamblul folcloric „Doina Costeştilor” al parohiei Costeşti – Protopopiatul Botoşani, Corul „Amvonul” – Protopopiatul Săveni, Corul „Voievodul”  al Parohiei Cătămărăşti Deal. 

La sfârșitul programului, ierarhul a binecuvântat pe toți cei prezenți și a rostit un cuvânt de învățătură emoționant. ÎPS Teofan a amintit printre altele cât de important este să primim pe cel care aduce colindul în casa noastră. ,,Ceea ce s-a întâmplat atunci la Betleem, în mod real, deși este greu să percepem aceasta, se împlinește și cu viața fiecărui creștin botezat și conștient de frumusețea bisericii arătată în mod special în această seară, prin colindători. Și cum se întâmplă în viața noastră ceea ce s-a întâmplat aici? Prin multe lucruri și situații și stări. Când îți calcă pragul colindătorul, că accepți cu mintea ta, că nu accepți, Lumina Cerului intră în casa ta. De aceea este atât de necreștinească atitudinea de a alunga colindătorul de pe prispa casei tale. Îi dai ceva, nu îi dai ceva, găsești o nucă, un măr, ceva din cămara ta, nu alunga colindătorul, că pierzi pentru întreg anul care vine toată mâna Cerului așezată asupra ta. Primindu-l pe colindător îl primești pe Domnul Hristos care se întrupează în tine repetându-se și cu tine ceea ce s-a întâmplat la Betleem acum multă vreme”, a spus ÎPS Teofan celor prezenți. 

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page