RETETA | Somon glazurat cu piure de cartofi si ceapa caramelizata
Somonul glazurat cu piure de cartofi si ceapa caramelizata este usor de prepart si foarte gustos.
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 60 grame unt
- 1 kg cartofi
- 100 ml lapte
- 1 protocala
- 50 ml miere
- 4 fileuri de somon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toaca ceapa cat mai fin. Incinge 30 de grame de unt intr-o tigaie si adauga ceapa. Acopera si lasa la foc mediu timp de 15 minute.
Taie cartofii in cubulete si pune la fiert in apa clocotita cu sare. Cand sunt fierti, scurge bine si adauga in tigaia cu ceapa. Adauga si restul de unt si laptele. Lasa pe foc pana cand laptele incepe sa fiarba.
Zdrobeste apoi cartofii, pana obtii un piure. Asezoneaza cu sare si piper.
Incinge cuptorul la 180 de grade. Amesteca coaja si sucul de portocala cu mierea. Pe o tava tapetata cu folie de aluminiu aseaza fileurile de somon si unge-le cu amestecul de miere si portocala. Da tava la cuptor pentru 20 de minute.
Pe un platou, aseaza cateva linguri de piure si un fileu de somon. Pe deasupra mai toarna putina glazura.
Somonul glazurat cu piure de cartofi si ceapa caramelizata se serveste ca atare.
Sursa: www.retete.acasa.ro