Judet

LOCAL | Darabani, liderul datornicilor judetului, a primit de la CJ 9 miliarde pentru stingerea arieratelor

Consiliul Judeţean a repartizat oraşului de pe malul Prutului 905,00 lei pentru achitarea datoriilor pe care administraţia publică locală le înregistrează în prezent. Este cea mai mare sumă alocată în judeţ. În aceste condiţii, Primăria Darabani a mai rămas cu datorii de aproximativ 10 miliarde de lei vechi.

Consilierii judeţeni s-au întrunit miercuri, orele 10:00, în şedinţă extraordinară pentru a împărţi cele peste 71 de miliarde de lei vechi de la Guvern administraţiilor publice locale în vederea stingerii arieratelor pe care Primăriile le înregistrează în prezent. Oraşului Darabani i-a fost repartizată cea mai mare sumă, 905 mii lei, de aproximativ 8 ori mai mult dacât banii repartizaţi municipiului Dorohoi şi de 27 de ori mai mult decât oraşul Ştefăneşti. „Noi am trimis solicitări tuturor administraţiilor publice locale şi dintr-un număr de 78 de unităţi administrativ-teritoriale, 19 nu au răspuns solicitării, 12 au spus că nu au arierate, iar 47 de unităţi administrativ-teritoriale au solicitat sume pentru achitarea arieratelor. Repartizarea s-a făcut proporţional cu volumul arieratelor” a precizat Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele CJ.

Municipiul reşedinţă de judeţ nu a primit nici un ban în acest sens, „Primăria Botoşani ştie că au venit aceşti bani? Înseamnă că nu au datorii” a reacţionat consilierul judeţean Cătălin Flutur, fostul primar al oraşului Botoşani.

În condiţiile în care Primăria Darabani înregistra la începutul lunii octombrie datorii de 23,5 miliarde de lei vechi, după alocarea acestor bani de la Guvern, mai rămân datorii în cuantum de 10 miliarde de lei vechi. Primarul Corneliu Aroşoaie speră că la următoarea rectificare de buget să mai achite o parte din suma datorată de administraţia publică locală din Darabani. „Între timp am mai plătit vreo 4,5 miliarde, tot aşa, prin arierate, iar necesarul nostru era acum de aproximativ 19 miliarde şi ne-au dat 9 miliarde. Mai rămânem datori cu încă 10 miliarde” a declarat pentru Darabaneni.ro, Aroşoaie.

sursa: darabaneni.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page