Întrunită în această dimineaţă, Comisia Judeţeană pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor legale privind Programul pentru şcoli al României a aprobat propunerile Consiliului Judeţean referitoare la măsurile educative aferente distribuţiei de mere, respectiv de lapte şi produse lactate.
Concret, în cadrul şedinţei s-a dezbătut implementarea unor măsuri educative, prin organizarea unor zile tematice legate de consumul de fructe şi legume, de abordarea unor teme specifice în cadrul disciplinei opţionale „Educaţie pentru sănătate”, inclusiv degustarea unui pachet compus din portocală, banană şi pară- fructe ce nu sunt incluse în Programul Naţional de distribuţie la nivelul unităţilor de învăţământ.
La fel se va întâmpla şi în cazul distribuţiei de lapte şi produse lactate- va fi organizată degustarea de chefir, cu un conţinut minim de 3,2% proteine, 1,8% grăsime şi cu o greutate de 125 de grame, nici acest produs nefiind inclus în Program.
Propunerile Consiliului Judeţean au fost aprobate cu unanimitate de voturi.
Potrivit programului, cei peste 46.000 de elevi din învăţământul primar şi gimnazial din judeţ primesc lapte şi corn trei zile pe săptămână, iar în celelalte două zile primesc biscuiţi sau covrigi uscaţi cu măr.