RETETA | Tort Amandina
Tortul Amandina este un desert foarte gustos, aromat si consistent. Se poate decora cu fulgi de ciocolata si crema.
Ingrediente:
- 6 oua
- 60 grame zahar
- 60 grame faina
- 30 grame cacao
Crema:
- 400 grame margarina
- 200 grame zahar pudra
- 30 grame cacao
- esenta rom
Sirop:
- 200 ml apa
- 50 grame zahar
- 5 ml esenta rom
Glazura:
- 100 grame ciocolata
- 100 ml frisca lichida
- 30 grame margarina.
Mod de preparare:
Intr-un vas, amesteca ouale cu zaharul. Adauga treptat faina si cacao pana se omogenizeaza. Toarna in forma si da la cuptor pentru 40 de minute. Cand este gata, taie blatul in doua parti egale.
Pentru crema, amesteca toate ingredientele pana cand zaharul se topeste si compozitia devine omogena. Pentru sirop, caramelizeaza zaharul, adauga apa si esenta de rom. Lasa pe foc pana cand se topeste tot zaharul.
Insiropeaza apoi folile de blat, adauga crema, apoi al doilea blat si da la rece pentru cateva ore.
Pentru glazura, topeste ciocolata si adauga frisca si margarina. Amesteca continuu pana obtii o crema fina. Cand tortul s-a racit, toarna aceasta glazura si lasa sa se raceasca 15 minute.
Tortul Amandina se serveste rece, alaturi de un pahar de vin alb.
Sursa: www.retete.acasa.ro
mai pui in blat si un praf de copt,daca vrei sa iasa ceva,:)))si ca sa fie mai gustos.in loc de crema aia foloseste finetti…
Eu cand am facut tortul, am pus si praf de copt in blat.. dar acum am gasit altfel pe net:) Si e destul de buna crema:-D