RETETA | Negresă de post
Pentru blat:
150 g zahăr
300 ml apă
150 ml ulei
6 linguri cacao
600 g făină
1 esenţă de rom
1 lingură bicarbonat de sodiu
zeama de la 1 lămâie
Pentru glazură:
200 g margarină
100 zahăr
4 linguri cacao
1 esenţă de rom
miez de nucă
Amesteci zahărul cu apa şi uleiul. Combini făina cu cacaua şi pui bicarbonatul stins cu zeama de lămâie. Adaugi făina, omogenizezi, apoi pui esenţa de rom. Compoziţia obţinută o torni într‑o tavă tapetată cu făină şi ulei. O ţii la cuptor 30 de minute, la 180 de grade Celsius. Între timp, prepari glazura. Topeşti margarina cu zahărul, esenţa de rom şi cacaua. Ţii vasul pe foc până ce compoziţia se îngroaşă, amestecând continuu.
După ce scoţi prăjitura din cuptor, o laşi să se răcească, torni glazura şi o nivelezi. Ornezi cu miez de nucă.