EvenimentImportant

LOCAL | Botoșaniul, printre primele trei orașe din România care intră în rețeaua digitală de orașe și comunități, Agile Smart Cities

Primarul Municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur va participa mâine alături de primarii municipiilor Iași și Suceava la a 4-a ediție a Forumului de Protecție a Infrastructurilor Critice (Critical Infrastructure Protection Forum), care se va desfășura la București, la Palatul Parlamentului, în perioada 25-29 martie 2019.
În cadrul acestei reuniuni, cele trei orașe din România vor deveni membre ale Open and Agile Smart Cities (OASC), o rețea internațională de orașe și comunități.
Misiunea OASC este de a uni orașele pentru a crea o piață deschisă a orașelor inteligente, bazată pe nevoile orașelor și comunităților. Cele trei orașe sunt primele din România care aderă la rețeaua Open and Agile Smart Cities (OASC).
Printre participanții la evenimentul de aderare se numără primarii celor trei orașe din România, Cătălin Mugurel Flutur – Primarul Municipiului Botoșani, Mihai Chirica – Primarul Municipiului Iași și Ion Lungu – Primarul Municipiului Suceava, precum și directorul executiv al Open & Agile Smart Cities, dl Davor Meersman, și doamna Carmen Elena Cîrnu, vicepreședinte al Consiliului științific al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București.
Această reuniune la nivel înalt va pune bazele unei cooperări internaționale între orașele din România și cele din străinătate pentru a avansa tranziția digitală a orașelor și comunităților bazate pe ”Mecanisme deschise, minime și interoperabile”, așa-numitele mecanisme minime de interoperabilitate OASC (MIM OASC).
”OASC este o asociație independentă care funcționează pe lângă Comisia Europeană și care are drept țintă să dezvolte din punct de vedere inteligent orașele pe bază de digitalizare și progres tehnic. Sunt onorat că alături de Suceava și Iași, suntem primii din România care vom intra în această rețea digitală de orașe și comunități. Acest lucru ne va oferi prilejul să progresăm și în această direcție, scopul nostru fiind acela de a oferi cât mai multe facilități cetățenilor municipiului”, a declarat Cătălin Flutur.
Implementarea MIM-urilor OASC va permite orașelor și comunităților să folosească platforme interoperabile pentru a schimba și structura date, servicii și soluții între orașele din România, dar și cu rețeaua internațională de peste 100 de orașe membre OASC.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page