Retete
RETETA | Pui în sos de usturoi, pe pat de mămăliguță
Ingrediente:
- 500 g carne de pui
- sare, piper
- 1 linguriță boia
- 400 ml apă
- pătrunjel
- 4 căței de usturoi
- ulei
Ingrediente pentru mămăliguță:
- 750 ml apă
- 250 g mălai
- sare
Mod de preparare:
1. Pentru început, prăjim aripioarele într-o tigaie încinsă cu ulei. Gătim, la foc mediu, până se rumenesc pe ambele părți. Condimentăm cu sare și piper.
2. Adăugăm boia, apa, pătrunjelul tocat și gătim la foc mic 30 de minute.
3. Pentru mămăliguță, punem apa la fiert. Adăugăm sarea, mălaiul și amestecăm până la omogenizare. La final, facem un sos din cățeii de usturoi.
4. Servim puiul în sos de usturoi pe pat de mămăliguță.
Poftă bună!