Important

DIVERSE | (P) TOP 3 cele mai moderne și avantajoase sisteme de încălzire

Iarna e pe sfarsite, la fel si economiile tale?!  Facturile la incalzire ti-au cam golit buzunarele, incat ti-a cam pierit cheful si de concediul din vara? Daca este asa, cu siguranta te gandesti la  solutii alternative pentru a cheltui mai putin pe viitor cu sistemul de incalzire. In primul rand, este bine sa stii faptul ca o izolare buna iti va aduce grade in plus in casa. La fel de importante sunt ferestrele si usile, pe unde se poate pierde caldura, daca lucrarile nu sunt facute profesionist. Dupa ce rezolvi aceste aspecte, poti trece la pasul urmator: gasirea unor solutii de incalzire  potrivite nevoilor tale, astfel incat sa tii sub control cheltuielile in anotimpul rece.

Fie ca vrei sa renunti la centrala actuala sau iti construiesti o casa si cauti solutii pentru incalzirea acesteia , iti oferim 3 optiuni moderne si avantajoase:

 

  • Panourile electrice radiante

 

 

Reprezinta ultima “tendinta” in materie de incalzire. Acestea  functioneaza pe curent electric si incalzesc corpurile din jurul lor, inclusiv peretii,  prin intermediul radiatiilor infrarosii . Pretul de achizitie al panourilor radiante este unul mic, comparativ cu al unei centrale. Poti intra aici pentru a vedea mai multe modele si pentru a face o comparatie a preturilor. Montarea acestora se face foarte simplu si dureaza cateva ore. Fara deranj. fara pereti sparti sau alte lucrari deranjante. Specialistii spun ca aceste panouri au o durata de viata de 10-15 ani si nu necesita o intretinere speciala. Un alt avantaj consta in faptul ca acest tip de incalzire este total ecologic si nu usuca aerul din spatiul in care functioneaza. Panourile pot fi montate pe tavan sau pe unul dintre peretii locuintei. Estetic vor arata foarte bine. Sunt subtiri, iar daca vrei, poti sa personalizezi panourile prin aplicarea oricarei imagini doresti. Vor fi ca niste tablouri. Daca alegi sa iti incalzesti locuinta cu panouri electrice radiante ar fi indicat sa cumperi si termostate ambientale. Acestea ofera o economie a energiei de pana la 30% prin programarea incalzirii pe anumite intervale de timp. Un dezavantaj al panourilor este faptul ca se racesc instant dupa oprire. Lucru care nu se intampla cu un calorifer sau cu pardoseala incazita. In cazul acesta , te poti folosi de cateva metode utile pentru a pastra caldura in casa in anotimpul rece.

 

  • Pompele de caldura. Sunt o adevarata investitie si aduc avantaje nemasurate. Majoritatea folosesc caldura solului pentru a incalzi spatiile, adica transfera caldura din pamant  in interiorul casei tale . Este bine de stiut ca aceste pompe pot fi utilizate si vara, pentru a raci aerul din locuinta ta. Instalarea acestui sistem presupune un cost mare, dar investitia se va amortiza in cativa ani, deoarece facturile la incalzire vor fi considerabil mai mici. Intretinerea pompelor de caldura este simpla, revizia lor se face cam la 7 ani, insa instalarea acestora  este foarte laborioasa si necesita timp si specialisti de prima mana.

 

 

  • Incalzirea prin pereti este un sistem modern si eficient care iti va oferi un confort sporit si un consumul redus de energie. Principiul de functionare este acelasi ca si la incalzirea prin pardoseala. Marele avantaj este dat de faptul ca vei avea in locuinta o temperatura constanta, uniforma, data de caldura care va radia din pereti. Pentru un confort sporit incalzirea in pereti se poate combina cu încălzirea in pardoseala. Specialistii considera acest sistem avantajos deoarece se pot economisi intre 20 si 30% din cheltuieli, iar vara poate fi utilizat si ca sistem de racire. Dezavantajul este ca acest sistem se potriveste constructiilor noi sau celor care sunt dispusi sa isi faca o renovare.

In final, cea mai buna metoda de incalzire este diferita pentru fiecare in parte. In functie de locuinta si nevoile personale. Inainte de a te hotara, informeaza-te din mai multe surse, astfel incat sa fii sigur ca vei lua decizia corecta si ca vei fi multumit din toate unctele de vedere.

sursa prima fotografie https://pixabay.com

sursa foto 2 magnetcenter.ro

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page