RETETA | Chec cu glazură de ciocolată
100 g unt
175 g nuci
100 ml suc de mere călduţ
1-2 linguriţe îndulcitor
175 g stafide
3 ouă
1 praf sare
½ linguriţă praf de copt
Pentru glazură
100 g unt
50 g nuci mărunţite
300 g ciocolată neagră fără zahăr
Mixezi untul moale cu îndulcitorul, apoi adaugi ouăle, unul câte unul, şi continui să baţi până obţii o cremă densă. Presari stafidele şi nucile mărunţite, amesteci, apoi încorporezi făina în ploaie. La final, pui praful de copt, sarea şi torni, în fir subţire, sucul de mere. Aluatul obţinut îl răstorni într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit o oră sau chiar o oră şi jumătate, până trece testul scobitorii.
Între timp, pregăteşti glazura. Topeşti pe baie de aburi ciocolata neagră şi când a devenit lichidă o dai deoparte, apoi încorporezi untul. După ce scoţi checul din cuptor, îl laşi să se răcească, apoi îl acoperi cu glazura de ciocolată neagră şi presari nucile mărunţite.