RETETA | Prăjitură pufoasă cu ciocolată şi nucă
240 g lapte bătut
110 g unt
300 g zahăr brun
2 ouă
1 lingură esenţă de vanilie
250 g făină
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
2 linguri pudră de cacao
Pentru glazură
100 g unt
6 linguri lapte
150 g zahăr brun
100 g nuci mărunţite
Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Dai pe foc laptele bătut împreună cu untul, până când cel din urmă se topeşte în totalitate. Adaugi zahărul, ouăle şi esenţa de vanilie. Separat, combini făina, bicarbonatul de sodiu şi pudra de cacao. Încorporezi treptat ingredientele solide în compoziţia cu lapte.
Torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu puţină făină. Dai la cuptor 20-25 de minute sau până când prăjitura trece testul scobitorii. Amesteci untul topit cu laptele şi zahărul. Torni peste prăjitură, presari nucile şi mai dai la cuptor încă 4-5 minute. Serveşti după ce s-a răcit puţin.