RETETA | Rulouri cu spanac și creveți
Ingrediente:
250 g foi de lasagna
400 g creveţi decorticaţi
400 g spanac congelat
400 g mozzarella pentru pizza
50 g capere150 g anşoa
150 g măsline fără sâmburi
200 g roşii cherry
3 căţei de usturoi
150 g parmezan ras
2 linguriţe busuioc uscat
sare
piper
ulei
500 ml sos de roşii
Mod de preparare:
Pui pe foc o tigaie cu puţin ulei. Adaugi usturoiul pisat, amesteci şi pui spanacul. Ţii amestecul pe foc până scade zeama. Răstorni spanacul pe o farfurie, mai torni un strop de ulei şi căleşti creveţii 2-3 minute, la foc tare, apoi îi dai deoparte.
Separat, pui la călit, cu puţin ulei, peştele anşoa, caperele, măslinele şi roşiile cherry tăiate mărunt. Adaugi sosul de roşii şi busuiocul. Condimentezi cu puţin piper şi ţii sosul să fiarbă aproximativ 15 minute, apoi îl laşi la răcorit.
Pui la fiert o oală cu apă şi puţină sare. Când apa clocoteşte, adaugi foile de lasagna şi le fierbi 3 minute, le scoţi într-un castron cu apă rece, apoi le laşi la scurs pe prosoape de hârtie. Umpli foile de lasagna cu spanac, creveţi şi cu câte o bucăţică de mozzarella. Rulezi fiecare foaie şi o aranjezi pe o tavă unsă cu puţin ulei. Procedezi astfel până termini ingredientele. Peste rulouri torni sosul de roşii, presari parmezan şi le coci 20 de minute, la 200 °C.