Diverse

RETETA | Fursecuri cu umplutura de caramel sarat

Fursecurile cu umplutura de caramel sarat fac parte din categoria deserturilor sofisticate, care nu pot lipsi de pe masa la o petrecere.

Ingrediente:

Aluat

  • 350 g unt nesarat
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 550 g faina alba

Caramel

  • 200 g caramele
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita sare de mare

Topping ciocolata

  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 lingura unt

Mod de preparare:

Amesteca untul cu zaharul si vanilia, pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga faina si amesteca pana cand obtii un aluat compact. Intinde aluatul sub forma de foaie, apoi decupeaza fursecurile. Pune-le la copt, la temperatura medie, circa 8 minute.

Intre timp, pregateste caramelul. Pune caramelele cu laptele si sarea intr-un bol, apoi da totul la microunde, circa 4 minute. Amesteca in compozitie, astfel incat sa obtii un sos omogen.
Topeste ciocolata si untul la bain-marie, astfel incat sa obtii o glazura fina de ciocolata.
Glazureaza fursecurile cu compozitie de caramel, apoi deseneaza linii decorative din ciocolata.
Lasa fursecurile la racit, pana se intareste compozitia de caramel.

Serveste fursecurile ca atare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page