Retete
RETETA | Rulouri cu varză
Ingrediente:
- 1 kg varză murată
- 200 g kaizer
- 200 ml suc de roșii
- 1 lingură pastă de tomate
- 150 ml ulei
- 5-6 lipii
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Pui varza la desărat în apă de seara. Dimineața, o tai fin și o călești în 75 ml de ulei până se înmoaie, apoi adaugi sucul de roșii în care ai dizolvat pasta de tomate. Condimentezi cu piper, după gust, acoperi și
fierbi până scade apa lăsată, apoi dai deoparte și ții la răcorit.
Separat, călești în 2 linguri de ulei kaizerul mărunțit până se rumenește ușor, apoi îl amesteci cu varza.
Umpli lipiile cu compoziția de varză și kaizer și le rulezi. Ungi o formă cu uleiul rămas. Tai lipiile bucăți de aproximativ 4 cm lungime, pe care le așezi în formă. Dai tava la cuptor, încins în prealabil, 20-25 de minute.
La final, presari pătrunjel tocat.