Retete

RETETA | Ruladă de spanac cu șuncă și cașcaval

Ingrediente:

350 de grame de spanac fiert, bine scurs de lichid și mărunțit fin
3 ouă
4 linguri de smântână
7 linguri de făină
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 lingură de zeamă de lămâie
sare, piper
150 de grame de brânza proaspată de vaci
150 de grame de cașcaval
150 de grame de unt la temperatura camerei
250 de grame de șuncă tăiată în felii foarte subțiri

Mod de preparare:

Pune spanacul, ouăle și smântâna într-un bol și amestecă bine.Adaugă apoi făina, sarea și piperul și bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Amestecă totul și toarnă compoziția într-o tavă pe care ai pus hârtie de copt. Coace blatul timp de 15-20 de minute la 180 de grade. Blatul nu trebuie să se rumenească, ci doar să treacă testul scobitorii.

Desprinde blatul de hârtie apoi rulează-l cu ajutorul foii de copt, lăsându-l la răcit în această poziție.

Restul ingredientelor se blendează până se formează o pasta fină, se unge blatul cu crema obținută apoi se adaugă șunca și se rulează la loc. Ține rulada 2-3 ore la frigider apoi tai-o felii și servește-o!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page