RETETA | Supă cu găluște (de post)
Ingrediente:
2 morcovi
2 cepe
1 pastarnac
1 telina.
Ingrediente pentru galuste:
4 linguri de faina / 4 linguri de gris / o lingura amidon / o ceapa tocata marunt / sare, boia si piper, dupa gust / o legatura patrunjel.
Mod de preparare:
Taie marunt ceapa, morcovul, pastarnacul, telina (pe ultimele 3 le poti da pe razatoare chiar, daca iti e mai usor). Asezoneaza cu sare, piper si boia si lasa la calit intr-o oala inalta, pana se inmoaie. Adauga peste 2 litri de apa. Lasa la fiert 10-15 minute. Intre timp, ocupa-te de galuste. Combina faina cu grisul, amidonul si ceapa tocata marunt de tot cu putina apa calduta, pana obtii o pasta omogena. De indata ce s-a format pasta, formeaza galustele cu lingura si pune-le imediat in oala, la fiert. (Daca nu faci asta si lasi compozitia pentru galuste sa stea, iti vor iesi tari!) Lasa-le 5-10 minute la fiert, apoi opreste focul. Adauga patrunjelul tocat, pune capacul si lasa sa mai stea 5 minute.