Sanatate

SANATATE | Tușești? Iată când e cazul să mergi la medic!

Când plămânii noștri sunt supuși unei agresiuni severe, apare inflamația, un mecanism de apărare folosit de organism pentru a se proteja de un agresor.

Efectul inflamației cronice este apariția unui țesut cicatrizat în plămâni. Ei își pierd elasticitatea, devin rigizi, iar pereții sacilor alveolari se îngroașă. Ca urmare, el va împiedica trecerea oxigenului în sânge și expirarea CO2 și va afecta alveolele, bronhiile mici (tuburile prin care trece aerul pentru a ajunge în plămâni) și vasele sangvine pulmonare.

Tusea poate ascunde o boală sau un simptom al mai multor boli. Uneori este banală, trecătoare, alteori persistă fiind semnul unor afecțiuni grave. Specialiștii ne explică ce trebuie să facem atunci când tușim și cum să o combatem.

“Tusea este un simptom, nu o boală, apare predominant în perioada rece sau primăvara. Tusea poate ascunde o reacție alergică la produse medicamentoase sau la alimente, o viroză, gripă sau pneumonie. Tusea la copii este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care părinții se prezintă la cabinetele medicale de pediatrie sau de medicină de familie. Micuții prin tuse încearcă să elimine ce este străin în căile lor respiratorii superioare.

De exemplu tușesc din cauza bacteriilor, virusurilor sau alergiilor. Tusea poate fi seacă, productivă, persistența cu debut la schimbarea de temperatură (tuse seacă) apoi apare cea peristentă sau productivă. Combatem tusea cu repaos la domiciliu, aerisirea camerei, evitarea colectivității, spațiilor închise. Spălat bine pe mâini, folosiți șervețele de unică folosință” a explicat medicul Sorin Manu, la Antena 1.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page