RETETA | Savarină
Ingrediente pentru blatul de savarină:
100 g zahăr
100 g făină
3 ouă
11 grame praf de copt
60 ml lapte
Ingrediente pentru sirop:
500 ml apă
125 grame zahăr
200 ml rom
Ingrediente pentru ornat:
frişcă
cireşe confiate (sau dulceaţă)
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile până se întăresc. Într-un castron încăpător, freci gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi albuşurile la crema de gălbenuşuri, apoi încorporezi făina şi praful de copt dizolvat în laptele cald. Omogenizezi, apoi torni aluatul într-o tavă rotundă, tapetată, pe care o bagi la cuptorul preîncălzit şi o laşi 15 minute.
Între timp, pui pe foc, într-o crăticioară, apa, romul şi zahărul. Când mixtura a început să dea în clocot, o iei de pe foc.
Mod de asamblare savarină:
Scoţi blatul din cuptor, îl laşi câteva minute să se răcească, apoi torni peste el siropul fierbinte. Transferi blatul pe un platou şi îl tai în bucăţi (sau felii), pe care le ornezi cu frişcă şi cireşe confiate (ori dulceaţă), după gust. Dacă doreşti, poţi să mai torni sirop pe fiecare prăjitură în parte.
Sursa: www.chocoparis.com
Foto: i2.wp.com/cocobeat.net