Diverse

DIVERSE | Motivele pentru care berea nu ar trebui să lipsescă din dieta femeilor

Deși este considerată ca fiind o băutură specifică sezonului estival, berea nu doar că ne hidratează, ci are grijă și de sănătatea noastră. Îți spunem care sunt problemele de sănătate pe care berea le poate preveni, mai ales în cazul femeilor!

„Cu rol în menținerea sănătății sistemului osos, siliciul este un pion important în prevenția osteoporozei. Berea conține acest element, ceea ce îi poate asigura o poziție de neînlocuit într-o dietă echilibrată destinată femeilor. Astfel, datorită acestui conținut de siliciu, un consum moderat de bere poate contribui la reducerea incidenței osteoporozei. Totodată, și în cazul unei alte teme extrem de interesante în rândul femeilor, menținerea siluetei, berea vine cu vești bune. Rezultatele studiului pe care Centrul de Studii l-a efectuat anul trecut și care a vizat relația între consumul de bere și indicatorii de masă corporală, au revelat, fără echivoc, că un consum moderat de bere nu are nicio influență asupra siluetei, celebra “burtă de bere” rămânând un simplu mit”, spune Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Ajută la prevenirea osteoporozei

Rezultatele mai multor cercetări recente au arătat că un pahar de bere, consumat zilnic, pe perioada menopauzei, ajută la fortificarea oaselor.

Specialiștii susțin că femeile care au consumat o cantitate moderată de bere au avut o densitate osoasă a coloanei și a șoldurilor cu 5-8% mai mare decât cele care nu au consumat bere deloc. Acest fapt poate fi pus pe seama conținutului de siliciu al berii, un element important pentru creșterea și dezvoltarea oaselor.

Sursă importantă de antioxidanți

O bună sursă de antioxidanți pe care o poți include în dietă este chiar berea. Băutura conține antioxidanți naturali care pot influența în mod pozitiv starea de sănătate a organismului.

Aceștia au ca sursă malțul (orz), cât şi hameiul, din care este fabricată berea. Hameiul conține flavonoide, antioxidanți chiar mai puternici decât cei conținuți de ceaiul verde sau soia.

Nu afectează silueta

Faptul că berea poate duce la creșterea în greutate este doar un mit. Un consum moderat de bere nu influențează circumferința abdominală, raportul talie/șold sau indicele de masă corporală.

Berea conține sodiu, carbohidrați, proteine și chiar vitaminele B2 şi B6, iar 350 de ml de bere conțin 150 de calorii, 13 g de carbohidrați, 1.5 g de proteine, 0 g de grăsimi și 5% alcool.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page