Retete

RETETA | Pui cu parmezan la cuptor

Ingrediente:

500 g carne de pui gătită sau fiartă, tăiată cubuleţe sau mărunţită
800 g sos marinara
50 g parmezan ras
150 g brânză mozzarella rasă
90 g pesmet
1-2 linguri ulei de măsline
verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc, oregano, etc.), după gust
sare, după gust
piper, după gust

Mod de preparare:

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Ungi o tavă de copt cu puţin ulei sau pulverizezi spray pentru gătit. Aşezi carnea de pui într-un singur strat pe fundul tăvii. Torni sosul de roşii şi îl amesteci cu puiul. Apoi razi parmezanul şi mozzarela, până când carnea este complet acoperită.

Într-un bol mic, amesteci pesmetul, uleiul de măsline, verdeţurile proaspete tocate şi condimentezi cu sare şi piper. Presari această compoziţie peste pui. Dai tava la cuptorul încins 20-25 de minute, până se rumeneşte frumos şi sosul bolboroseşte pe margini.

PONT:

Pregăteşte caserola şi dă-o la congelator înainte să coci mâncarea. Atunci când eşti gata să o faci, lasă carnea să se mai dezgheţe în frigider peste noapte. Dacă este uşor congelată la mijloc, va trebui să laşi tava un pic mai mult la cuptor, decât prevede reţeta. Acoperi cu folie de aluminiu dacă se rumeneşte prea tare şi dacă vrei o crustă frumoasă, nu arsă.

Sursa: thrivinghomeblog.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page