RETETA | Somon cu sos de lime
Ingrediente:
4 fileuri de somon
Sare şi piper, după gust
4 linguri de unt
1/2 cană de suc de lime
1/4 cană de miere
2 căţei de usturoi, mărunţiţi temeinic
2 linguri de coriandru mărunţit
Mod de preparare:
Asezonează fileurile cu sare şi piper, după care încălzeşte cuptorul şi rumeneşte-le, aproximativ 2-5 minute pe fiecare parte (în funcţie de cât de fragedă sau coaptă doreşti să fie carnea). Lasă apoi fileurile să se odihnească timp de 5 minute.
Combină untul, sucul de lime, mierea şi usturoiul. Încălzeşte totul la foc mediu într-o tigaie, amestecând uşor până când untul s-a topit şi sosul s-a omogenizat. Opreşte focul şi adaugă coriandrul.
Stropeşte fileurile de somon cu sosul de lime înainte de a servi.
Sursa: https://www.delish.com