Retete
RETETA | Peşte în sos picant
Ingrediente:
1 kg peşte curăţat şi tăiat
1 legătură pătrunjel
1 ţelină
1 ceapă
1 lingură ulei
1 pahar vin
alb
1 foaie de dafin
sare, după gust
piper,
după gust
1 linguriţă zeamă
de lămâie
boia, după gust
Mod de preparare:
Speli ţelina şi pătrunjelul, le tai mărunt şi le pui la fiert. Când s-au înmuiat, le strecori şi le pasezi. Toci ceapa şi o adaugi în piureul de legume, încorporezi uleiul şi amesteci bine. Potriveşti gustul cu sare, dafin şi cu piper. Torni vinul, adaugi boiaua şi fierbi la foc potrivit 15-20 de minute. Aşezi bucăţile de peşte şi dai la cuptor 15 minute. Dacă doreşti, serveşti peştele stropit cu zeamă de lămâie.