RETETA | Paste cu pui la cuptor
Ingrediente:
250 g paste
1 piept de pui
2 căței usturoi
1 ceapă
250 ml smântână
150 g mozzarella
30 g unt
1 lg cimbru
sare, după gust
piper, după gust
1 legătură pătrunjel
50 ml vin alb, sec
40 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Pui apa cu sare, la fiert. După ce clocotește, adaugi pastele și le lași să fiarbă. Apoi le scurgi, cu ajutorul unei site. Tai ceapa felii subțiri, apoi pregătești pieptul de pui, pe care îl tai cubulețe.
Separat, călești ceapa roșie în uleiul de măsline, apoi adaugi puiul tăiat și îl rumenești. Presari sare, piper și cimbru, după gust. Stingi cu vinul alb, demisec și aștepți să scadă. Adaugi, apoi, smântâna și deasupra, pătrunjelul. Razi parmezanul și mozzarela.
Pui pastele într-un vas și adaugi sosul deasupra. Încorporezi brânza și amesteci bine. Lași la cuptorul preîncins, la 180 de grade C, circa 10 minute.
Servești alături de cei dragi! Poftă bună!
Foto: Mongolian Kitchen Recipe