RETETA | Chec cu căpșuni fără zahăr
Ingrediente:
● 200 g iaurt ● 5 linguri ulei
● 200 g făină ● 5 ouă
● 1 praf de sare
● coaja de la 1 lămâie bio
● 1 pliculeţ praf de copt
● 1 linguriţă zeamă de lămâie
● 75 g îndulcitor
Pentru decor
● 200 g căpşuni feliate
● frişcă, după gust
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile cu sarea până când obţii o spumă tare, apoi încorporezi îndulcitorul şi continui să mixezi până când se topeşte, iar spuma este tare. Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, pus lingură cu lingură, adaugi praful
de copt, stins cu zeama de lămâie şi iaurtul. Combini albuşurile cu gălbenuşurile, coaja de lămâie, apoi omogenizezi în compoziţie făina, în ploaie. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii.
Serveşti checul cu căpşuni şi cu frişcă.