Retete
RETETA | Mâncare de vinete cu măsline
Ingrediente:
3 vinete potrivite ( cca 1 kg), 2 cepe, 30 masline, 5 rosii, 1 foaie de dafin, 1 ardei gras, 80 ml ulei, 1 legatura de patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
- Vinetele se spala, se curata de coaja apoi le taiem in jumatati si pe lungime . Fiecare jumatate se taie in fasii, sub forma de bastonase.
- Le aseazam intr-un vas , presaram o lingurita de sare si le lasam cca 25-30 min ca sarea sa extraga zeama amara. Se limpezesc apoi cu apa rece si se storc.
- Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa taiata marunt, sare , foaia de dafin , se ameseteca si se lasa la calit cca 2-3 min.
- Se adauga ardeii taiati in felii subtiri, se amesteca iar dupa 1 min se adauga vinetele. Se lasa sa fiarba inabusit (acoperite), amestecand din cand in cand apoi se adauga maslinele , 50 ml apa fierbinte si rosiile taiate in feli mai groase. Cratita se introduce la cuptor si se lasa cca 20 min. Se adauga patrunjelul taiat marunt , sare si piper dupa gust.
- Mancare delicioasa si buna!
Pofta Buna!