Retete

RETETA | Chec aperitiv cu spanac

Ingrediente:

3 oua mari
60 ml ulei de masline
200 g spanac (proaspat sau congelat)
150 ciuperci la conserva
150g sunca de curcan
50 g parmezan
100 ml lapte
200 g faina
1 plic praf de copt
1/2 lingurita de nucsoara (pudra)
sare
piper
marar
patrunjel

Mod de preparare:

Pentru inceput pregatesti ingredientele. Tai cubulete ciupercile si sunca. Daca folosesti spanac congelat il scurgi de apa. Daca folosesti spanac proaspat, il oparesti 1 minut, apoi il pui in apa foarte rece ca sa-si mentina culoare, dupa care il scugi si il pui in blender la tocat.

Amesteci faina cu praful de copt. Intr-un vas mixezi ouale cateva minute pana isi maresc volumul. Adaugi spanacul, uleiul, sarea, nucsoara si piperul. Opresti mixerul si cu o spatula incorporezi parmezanul si faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele cand aluatul se ingroasa. Repeti procedeul pana se termina faina.
Peste compozitia rezultata adaugi ciupercile, sunca si verdeata. Amesteci incet pana se incorporeaza.

Tapetezi o forma de chec cu hartie de copt si torni compozitia. Eu am folosit o forma din silicon si nu a fost necesar sa pun hartie de copt. Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru circa 40 de minute. Lasi sa se racoreasca si servesti checul.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page