Diverse

DIVERSE | Uleiul de coriandru, tratament pentru infecţiile rezistente la antibiotic

Utilizarea uleiului de coriandru în alimentaţie poate preveni apariţia toxiinfecţiilor alimentare, dar poate trata şi anumite infecţii rezistente la antibiotice.

În cadrul noului studiu, publicat în Jurnalul Medical Microbiology, a fost testat uleiul de coriandru împotriva a 12 infecţii bacteriene, inclusiv a bacteriei Salmonella enterica şi a Escherichia coli (E.coli). Dintre tulpinele bacteriilor testate, majoritatea au stagnat în creştere şi chiar au fost ucise cu o soluţie ce conţinea 1.6% ulei de coriandru.

,,În cele mai multe dintre ţări, peste 30% din populaţie suferă de toxiinfecţie alimentară la un moment dat. Aceste rezultate încurajează introducerea uleiului de coriandru în alimentaţie, astfel evitând toxiinfecţiile alimentare”, a afirmat Fernanda Domingues, autoarea studiului.

Uleiul de coriandru este unul dintre cele mai utilizate uleiuri esenţiale din lume, fiind produs din seminţe de plante de coriandru. Printre beneficiile pe care acesta le aduce sănătăţii se numără şi ameliorarea durerilor, tratarea infecţiilor fungice şi îmbunătăţirea digestiei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page