Diverse

DIVERSE | De ce nu bine să îți încălzești des mâncarea la microunde

Unele dintre obiceiurile de zi cu zi care nu par să-ți influențeze negativ sănătatea au efecte nefaste asupra ta, cum ar fi încălzitul mâncărurilor în cutii din plastic sau faptul că mergi la culcare la ore foarte târzii.

Când iei masa acasă, încearcă să-ți încălzești preparatele culinare preferate pe aragaz sau la cuptor, mai rar în cuptorul cu microunde și niciodată în recipiente din plastic. Acestea din urmă conțin substanțe care pot duce la apariția diabetului sau la o creștere a tensiunii arteriale. Avertizarea provine de la medicii americani, cercetători ai Școlii de Medicină NYU.

Și nopțile pierdute te predispun la diabet

În cazul unor tulburări legate de somn, fie că te culci după miezul nopții, fie că dormi mai puțin de 7 ore pe noapte, nivelul de insulină tinde să scadă, aducându-te în situația de a risca să faci diabet. Un alt efect îl reprezintă creșterea nivelului de glucoză din sânge, a apetitului, dereglarea metabolismului. Un alt obicei cu efecte negative asupra sănătății este petrecerea orelor înainte de culcare în fața unor ecrane (televizor, mobil sau laptop), expunându-te la lumina albastră emisă de acestea care influențează producția de insulină, prin diminuarea ei.

Ieși prea puțin

Faptul că în sezonul rece petreci prea puțin timp în aer liber, mai ales în timpul zilei, afectează în mod nefast activitatea pancreasului, ceea ce provoacă o reducere a nivelului de insulină și creșterea riscului de diabet, boli de inimă, obezitate. În lipsa luminii naturale, corpul nu poate să producă nici vitamina D, importantă pentru prevenirea diabetului zaharat.

Încearcă să suplinești aceste lipsuri printr-o dietă din care să nu lipsească ouăle, laptele, peștele. De altfel, lactatele și brânzeturile conțin și bacterii bune care previn inflamațiile. În timp, inflamațiile frecvente pot duce la apariția unei rezistențe a corpului la insulină, apoi la diabet.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page