RETETA | Ciocolată de casă cu biscuiţi
Ingrediente:
– 250 g lapte praf
– 100 g unt
– 400 g zahar
– 120 g biscuiti populari (sau orice fel de biscuiti)
– 150 ml apa
– 10 ml esenta de rom
– 200 g ciocolata cu lapte
– 2 linguri de cacao
Pentru ornat :
– 50 g zahar
– 50 g nuca
– 50 g biscuiti
Mod de preparare:
Apa impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita de 3 l si se amesteca pe foc, pana se topeste tot zaharul. Se lasa siropul sa fiarba la foc mic pana se leaga. Se ia cratita de pe foc, se adauga ciocolata rupta in bucati mici si se amesteca pana se incorporeaza. Apoi se adauga untul si se amesteca. Rezulta o crema consistenta peste care se adauga treptat, in ploaie, laptele praf si 2 linguri de cacao. Dupa ce am incorporat bine laptele praf se adauga esenta de rom si se amesteca. Intr-o tava de chec unsa cu ulei se pune un strat de ciocolata apoi un rand de biscuiti. Se continua cu un strat de ciocolata si iar unul de biscuiti. In total am pus 3 randuri de biscuiti. Deasupra se termina cu un strat de ciocolata. Se baga la frigider pentru 4-5 ore. Intre timp se caramelizeaza 50 g zahar intr-o cratita. Se adauga nuca si se amesteca. Se scoate pe o hartie de copt si se lasa la racit. Se taie marunt 50 g biscuiti care se vor amesteca cu nuca caramelizata taiata si ea marunt dupa ce s-a racit. Cu acest amestec se orneaza ciocolata atunci cand este intarita. Se taie in felii.