Retete

RETETA | Supă-cremă de legume

Ingrediente:

3 cartofi

2 cepe

1/2 țelină

1 morcov

1 dovlecel

1 tijă praz (partea albă)

4 linguri ulei

200 g smântână de gătit

sare

piper măcinat

boia iute

mărar

crutoane

Mod de preparare:

Mărunțeşti prazul, morcovul, ceapa şi țelina, apoi le căleşti în ulei încins până se înmoaie. Adaugi dovlecelul şi cartofii tăiați cuburi şi torni apă încălzită separat. Le fierbi 30-35 de minute, apoi mixezi totul cu un blender vertical până când amestecul capătă consistența unei creme.

Încorporezi smântâna, presari sare şi piper, după gust şi aşezi vasul pe foc încă 5 minute. Serveşti supacremă cu mărar, boia şi crutoane.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page