Diverse

RETETA | Dovleac gratinat cu bacon la cuptor

Dovleacul gratinat cu bacon la cuptor este un preparat cremos si aromat, ideal pentru zilele racoroase de toamna. 

Ingrediente:

  • 400 grame dovleac taiat in bucati mari
  • 20 ml ulei de masline
  • 10 grame unt
  • 100 grame bacon taiat in cubulete
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe tocate
  • 10 frunze de salvie
  • 10 grame faina
  • 400 ml lapte
  • 200 grame cascaval
  • 10 grame mustar
  • 2 galbenusuri
  • sare

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200 de grade. Aseaza bucatile de dovleac intr-o tava. Stropeste cu ulei de masline si asezoneaza cu sare. Da tava la cuptor pentru 40 de minute.

Cand este gata, taie bucatile de dovleac in cubulete. Intre timp, prajeste baconul intr-o tigaie cu unt si ulei. Adauga ceapa si usturoiul si lasa pe foc timp de 10 minute.
Adauga frunzele de salvie si amesteca usor. Transfera apoi totul intr-un bol. In aceeasi tigaie adauga faina. Toarna apoi treptat laptele si amesteca bine. Adauga cascavalul si mustarul si amesteca.
Ia de pe foc si adauga amestecul cu ceapa si galbenusurile. Toarna sosoul peste dovleac si da la cuptor pentru 30 de minute.

Dovleacul gratinat cu bacon la cuptor se serveste ca atare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page